Kirjoitettu

Lifestyleblogit hämmästyttävät

Olen nyt pyrkinyt luomaan jonkinlaista tarkoitusta näille sindernautin siideille selityksille. Tämä koko lifestyleblogi -ajatus on mielestäni niin random: miten tuntemattomia ihmisiä voi kiinnostaa muiden arkipäiväiset höpötykset? Tarkastelin monia suosittuja suomalaisia blogeja ja mitä enimmäkseen löysin, oli päiväkirjamaisia kertomuksia arjesta, reissuista ja ruokaostoksista. Outfit of the day ja ruokapäiväkirja. Ensimmäinen ajatukseni on tietenkin: ketä kiinnostaa? Loppupeleissä lifestylebloggaajat, sellaisena ryhmänä kun nyt stereotyyppisesti heitä ajattelen, eivät pukeudu tai syö niin eri lailla keskenään. Enkä minäkään ole yhtään erilainen tai parempi kuin he. En vain ymmärrä, miksi työkseen kirjoittavat ihmiset kirjoittavat siitä, mitä ostivat ruokakaupasta tai mitä vaatteita käyttivät tänään?

Maailmassa monta, on ihmeellista asiaa

sinimalism
Kritisoin lifestyle -blogeja #belfie n kera. Nobody’s perfect.

Maailmassa on niin paljon muutakin jännää kuin se, miten hyvässä harmoniassa maustepurkit ovat kaapissa, miten Pull and Bearin neule matchaa farkkuhameen kanssa tai miten söpöä on pidellä Starbucks -lattea kädessä kaupungin sykkeessä. En sinällään kyseenalaista tätä, mutta itse henkilökohtaisesti haluan lukea ja kirjoittaa myös jotain muuta. Pointtina on lähinnä se, että miksi blogit ovat lähinnä päiväkirjamaisia sanailuja asusteista ja muusta tyttömäisestä, eivätkä enemmän sellaisia, jotka haastavat ajattelemaan asioita eri näkökulmista? Haluaisinkin edes osittain pohdiskella vähän diipimpejäkin aiheita sen kummemmin mustavalkoistamatta, että mikä näkökulma mistäkin aisasta on oikea tai väärä. Sen sijaan olisi siistiä aktivoida ajatuksia mielessä jos toisessakin. En kuitenkaan allekirjoita, ettenkö itsekin varmasti jossain kohtaa lisäisi kuvia smoothie tai cappuchino kädessä, vaikkapa Roomassa 43 päivän päästä, joten alleviivataanpa vielä, etten ole itsekään yhtään sen diipimpi tai erilaisempi.

Antaa kaikkien kukkien kukkia

Tarkoituksena ei siis ole mollata, vaan ihmettelen, miten blogimaailma on muotoutunut sellaiseksi kuin se on. Toisaalta kyseessä voi vain olla minun hatara blogitietämykseni ja laiskuus etsiä lisälähteitä ja erilaisia blogeja, mutta tutuu että hyvinkin suosittujen blogien teemoista löytyvät lähinnä asusteet, kosmetiikka ja oman tyylin etsiminen. Miksi blogit ovat muotoutuneet juurikin tyylivinkkien ja trendien vaikuttajien suuntaan, kun kirjoittamisen ja lukemisen kautta voidaan olla yhteydessä ihan millaisiin teemoihin vain, mitä maailmasta löytyy (tai ei löydy)?

Mitä Sinimalism pitää sisällään?

Siinäpä oli kritiikkiä kerrakseen. Seuraava kysymys onkin, mistä minun blogini kertoo ja mitä täältä löytyy? Kuten sanoin, kirjoitan todennäköisesti niin ikään ns. lifestylepostauksia matkoiltani, sillä matkailu sinällään teemana on mielestäni kiinnostava ja uusista kohteista ja fiiliksestä erilaisissa maissa on kiva lueskella. Haluankin pohtia, miten erilaiset ympäristöt vaikuttavat ihmiseen. Välillä inspiraatio kirjoittamiseen syntyy matkojen sijaan jostain muusta mieleen juolahtavasta seikasta, jota huvittaa tarkastella eri valoissa. Haluaisinkin herättää ajatuksia ja aktivoida niin omaa kuin toivottavasti jonkun muunkin mieltä. Voin kirjoittaa esimerkiksi jostain oman elämäni tapahtumasta, peilaten sitä vaikkapa filosofiaan tai psykologiaan. Joskus sepustukset ovat diipimpia ja välillä enemmän tulkinnanvaraa jättäviä. Käytännössä sinimalism ja sindernautti on siis mm. minimalismista, matkailusta ja eri ilmiöistä kiinnostunut piisamirotta. Ja mikäli joku on niin onnettomassa elämäntilanteessa, ettei tunne piisamirottaa, niin katso edes tämä lyhyenläntä video:

Näin ollen, blogistani tulee löytymään niin oman elämän kuulumisia, visuaalisia juttuja sekä toivon mukaan ajatuksen herättäjiä suuntaan kuin toiseenkin. Mikäli blogiini eksyy joskus lukijoita, haluaisinkin kysyä, mistä aiheesta juuri sinä haluaisit lukea? Kaikki ideat ovat tervetulleita.

 

Ajattelen, olen siis olemassa.

 

 

4 kommenttia artikkeliin ”Lifestyleblogit hämmästyttävät

  1. Ihanaa Sini! Itsellänikin tämä filosofisointi on nyt pulpahtanut opintojen takia esiin oikein kunnolla. Ainahan se on tossa taustalla pyörinyt, mutta vuosien varrella sitä on unohtanut kuka on: pieni filosofinen olento. Nykypäivän teknologia ja muut häiriötekijät mahdollistavat sen että meillä ei tarvitse olla ns. tylsiä hetkiä elämässä, jolloin emme pääse jäsentelemään ajatuksiamme vaan kävelemme ku zombit puhelimet käsissä. Säikähdin tässä taannoin että en osaa enää kysyä oikeita kysymyksiä. Hienoa nähdä että joku muukin uskaltaa lähteä pohdiskelemaan asioita kun muu maailma tuntuu keskittyvän pinnallisiin asioihin. Anna mennä vaa diippiin 😉

    1. Moi peppi ja kiitos kommentista! Kiva kuulla että on muitakin jotka miettii vähän samalla tavalla! Ehkä eniten hämmentää juurikin tuo, että miten pinnallisille ja kaupalliseen yhteistyöhön pohjautuneille blogeille riittää lukijoita enemmän ja enemmän, kun taas diipimpiä blogeja ei niinkään ponnahtele esiin. Ehkäpä kaikessa on valitettavan usein kyse vain rahasta ja omien aivojen käyttö on katoava luonnonvara. Onneks siihen voi itse vaikuttaa 8)

  2. Hei Sini, löysin blogisi sattumalta niin kuin yleensä löytyvät kaikki mielenkiintoiset jutut. Olet niin oikeassa tuosta lifestyle-blogien sisällöstä. Siksi tartuin heti kiinni tästä blogistasi. Onhan meillä muitakin ajatuksia kuin ulkonäkö, ruoka ja sisustaminen, vaikka nekin tärkeitä ovat. Jään uteliaana seuraamaan postauksiasi. Kirjoitustyylisi kiehtoo minua myös; saan siitä inspiraatiota omiin teksteihini 🙂

    1. Moikka Eeva! Kiitos kommentista! Mukava huomata, että kanssa-ajattelijoita löytyy blogimaailmasta. Toki siinä on aina se dilemma, että mikäli blogilla voikin yhtäkkiä tehdä rahaa, niin ihmismielen on vaikea moisesta tarjouksesta kieltäytyä. Sisällön rikkauden ja ajatusten ei kuitenkaan tarvitsisi kirjotuksista kadota senkään myötä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.